DIGITALNA TRANSFORMACIJA

Digitalna transformacija postala je neophodnost poslovanja u digitalnom dobu i digitalnim trendovima.

Digitalna transformacija je proces integracije digitalnih tehnologija u sve oblasti poslovanja, uz radikalne promene u načinu korišćenja tehnologije, ljudi i poslovnih procesa, radi unapređivanja korisničkih iskustava u skladu sa stalnim promenama na tržištu. To je stalno putovanje, a ne krajnje odredište.

U prevodu na razumljiviji način, digitalna transformacija jeste reorganizacija/unapređenje poslovnih procesa i samog opstanka poslovanja uz pomoć svih raspoloživih digitalnih alata i tehnologija. A to postižemo znanjima i veštinama koje omogućavaju uspešno upravljanje poslovanjem u savremenom digitalnom okruženju. Daleko više od pisanja statusa, podešavanja objava i plaćanja AdWords i Facebook reklama.

Digitalna transformacija je i mnogo više od upotrebe moderne tehnologije i internet alata. Ona, zapravo, predstavlja fleksibilnost u prilagođavanju promenama koje se nikad brže nisu dešavale zahvaljujući prvenstveno internetu i koristima koje nam je doneo. Da bi bila ostvariva i uspešna, digitalna transformacija treba da obuhvata ljude, strategiju, saradnju i tehnologiju.

U pitanju je kontinuirani proces koji nije uvek jednostavan, ali bez kojeg poslovanje u današnjem svetu zaista više nije moguće. Ako želite da budete uspešni na tržištu, digitalna transformacija treba da bude integrisana u biznis strategiju svake kompanije, brenda, malog-srednjeg preduzeća, same ljude.

„Nije pitanje da li kompanija treba da doživi digitalnu transformaciju, već kada će se i po koju cenu to desiti. Što se pre desi, cena je manja.“

Inovacija i stalno hvatanje koraka s tehnološkim napretkom danas su postali jedini način da se održi prednost u odnosu na konkurenciju, ali i obezbedi opstanak u igri. Primenom novih tehnologija kompanije radikalno menjaju svoje poslovne modele, značajno unapređuju efikasnost i pronalaze nove puteve do svojih korisnika.

  • Ekspertska analiza stepena digitalizacije
  • Izrada strategije digitalne transformacije
  • Implementacija rešenja digitalne transformacije

BENEFITI: Novi i konkurentniji proizvodi i usluge, efikasniji poslovni procesi, bolji odnosi sa kupcima i dobavljačima